Битолска доминација на мотокрос трката на Братиндол

0
614

Тројна битолска победа на трката од државниот шампионат во мотокрос која се возеше на патеката на Братиндол крај Битола. Учесниците и во источно-европскиот шампионат, Костов и Илиоски и младиот Станковиќ со своите победи им понудија одлична забава на многубројните гледачи крај патеката.

МХ1
1. Христијан Илиоски (МК Пелистер)
2. Гоце Томовски (МК Гого)
3. Драган Ванов (МК Мото Велес)

МХ2
1. Христијан Станковиќ (МК Мотостарс)
2. Симеон Николовски (МК Мотостарс)
3. Виктор Караколев (МК Мото Велес)

МХ3
1. Борче Костов (МК Ноќни волци)
2. Денис Николиќ
3. Борис Мојсов (МК Ноќни волци)