Битолскиот актер Петар Мирчевски за Сенките над Балканот

0
1040

Сенки над Балканот е серија изработена како копродукција помеѓу Србија, Македонија, Русија и Босна и Херцеговина, која наскоро ќе се емитува на МТВ. Една епизода од серијата беше прикажана како дел од програмата на фестивалот Браќа Манаки.

Од екипата на серијата присутни на премиерата присутни беа режисерот Драган Бјелогрлиќ, копродуцентот од македонска страна, Тони Салковски, режисерот на епизодата Игор Иванов, актерите Марија Бергам, Јана Стојановска,  Перо Арсовски, Пепи Мирчевски и други.

За битолскиот актер кој е едиснтвениот битолчанец во оваа серија, соработката со Бјелогрлиќ не е за прв пат и многу му значи.

-Верувам дека секој би бил среќен кога би добил можност да игра во една ваква итнернационална серија која не спојува сите, па така и јас.Ова е одлична можност за скеој актер-истакна Мирчевски за Тера телевизија.