Битолскиот писател заминува во Шпанија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Привлечен од богатата домашна литература и љубов кон пишаниот збор Кочо Трајчевски писател кој остава свој печат во Битола .Тој е горд што ја претставувал Македонија како писаел од страна на Форум на Млади-Битола, здружение кое е дел од проектот на Еу за промоција и културна размена помеѓу повеќе земји од Европа .

Целта на Трајчевски е да го промовира македонскиот литературен јазик, тој ќе престојува на размена на писатели и уметници низ целиот балкан , така што од 15 април ќе биди во Сан Себастијан што ќе има за цел да твори и да држи предавања за сопствената земја и култура и со писатели од другите земји.

Неговата прва промоција била во 2013 год па се досега тој успешно издава книги, додека за една негова книга во изработка е филм, по добиената понуда од маркетинг агентот Кејт Каранц.Тој е еден од основачите на Здружение на писатели Манускрипт кое има за цел полесно издавање на книги, во таа цел тој помага и за превод на дела на англиски јазик .

Share.