Битолскиот регион привлечен за странските ловци

0
474

Ловниот туризам во Македонија последните години се повеќе се развива, а особено во овој регион. Неодамна започна и официјално ловната сезона, а како гости беа дојдени ловци од „Адика кача“, агенција од Италија која има свое претставништво во Македонија.

-Ловниот туризам во Битола е во голем развој. Терените се одржани тука. Ние на секој саем ја промовираме Македонија, вели Добровоје Димитиевски, „Адика кача“ Македонија.dobrivoe

Тие доаѓаат тука секоја година.

-И во Италија има диви свињи, но сите се мали, нема капиталци како тука што има. 5 години по ред доаѓаме тука, вели Димитриевски.

Токму заради изобилието на дивеч, Македонија високо котира во ловниот туризам и е интересна дестинација за странските ловци.