Битолските креаторски сили за матурантите

0
1737

Мај е месец на матурите, време кога средношколците повеќе време поминуваат во подготовката за завршната забава, за ноќта кога се слави полнолетството. Се решаваат дилемите од типот што да се облече, каква фризура да се направи, што да му се подари на партнерот за матура и слично.

Матурите во Битола започнаа, некои од матурантите ги имаа своите прослави други сеуште не. Тоа беше одлична причина да поразговараме со дел од битолските дизајнери Никола Петровски, Лили Кадинска и Јелена Станаревиќ, да ги чуеме нивните совети за оние матуранти ки сеуште се во завршни подготовки, кој стајлинг да го изберат, каква шминка и фризура да носат и треба ли слепо да се следат трендовите од црвените килими на филмските фестивали.

Што и да изберете најважно е да бидете свои и најудобно да се чувствувате додека тоа го носите затоа што пред се најважна е самата забава и дружење, за моментите кои ќе се паметат засекогаш.