Битолските средношколци излегоа на мирен протестен марш

0
585

srednmoskolci
Битолските средношколски пленум денеска излезе на мирен протстен марш тргнувајќи од пред Медицинското училиште Јован Калаузи во Битола, низ Широк Сокак, до општината каде планирале еден говор.
bojan

Исткнаа дека со овој мирен протестен марш сакала да покажат како што рекоа дека сеуште се тука и дека сеуште остануваат на истите барања од лани односно укинување на екстерното тестирање и варање на стариот модел.

damjan
Дополнително истакнаа дека денеска во Гимназијата Јосип Броз Тито на дел од учениците директорот и други професори им ги заклучиле вратите и им се заканиле со санкции на следниот Совет доколку излезат на овој марш, за што рекоа дека средношколскиот пленум го сметале како чин кој не бил во ред.
srednoskolci 2
Додадоа дека ова е првата активност за годинава на Средношколскиот пленум а дополнителните чекори, на пленум дополнително ќе ги утврдуваат.
srednoskolci 3