Блокиран патот над Битола

0
1111

фото: архива

Доцна попладнево повтирно е блокиран магистралниот пат кој врви над Битола. Како што велат од АМСМ од 17:10 часот сообраќајот на патот А3, Прилеп-Ресен, е блокиран кај ромската населба.

Во изминатите неколку месеци овој пат од време на време, со жив штит и палање на отпад се блокираше во знак на револт на тамошното население заради како што велат исклуцувањето на струјата од страна на ЕВН.