Блокиран патот над Битола

0
3344

Локалното население од ромската населба над Битола излезе на протест поради како што велат проблемите со немањето електрична енергија. Велат дека ќе останат на патот се додека не се појават надлежните за им го решат проблемот со прекинувањето со снабдување на електрична енергија.

Sequence 01.Still028

Ова не е прв пат да се решат на ваков чекор. Со палење на отпад го блокираат сообраќајот на магистралниот пат кој ги поврзува прилеп со Преспа, а минува над Битола. Таму беше и полицијата.

Sequence 01.Still030