Богата палета на настани во Центарот за култура

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

3Д киното во Битола од почетокот на своето постоење до денес, на битолчани им ги понуди најновите светски филмски наслови, филмски проекции кои беа максимално посетени а со самото тоа полека но сиугрно се враќа кино културата во Битола.
И оваа 2015 година за љубителите на филмската уметност ,се понудија голем број на најбарани филмови и како новина во истото за прв пат откао постои киното, ќе се презенитера хорот филм во 3д техника.

Редовниот репертоар продолжува во 3д киното со најновите светски филмски наслови.

Centar_Za_Kultura_-_1.jpg

За љубителите на ликовната уметност, во Битола ќе биде презентирана изложбата на уметникот Тони Чатлески од Прилеп и тоа на 27 -ми мај,во фоајето на Центарот за култура .

Потоа следува фестивалот на италијански филмови како и концертна промоција на најновиот албум на Фолтин-Пијан славеј на 13 ти јуни.

Она што е сигурно е дека Центарот за култура со сите настани и манифестации нуди различни содржини за сечиј избор и вкус,за сите генерации што допринесува кон развојот на културата во Битола.

Share.