Богоев од СДСМ прогласи победа и повика на прослава пред влада

0
1910

Претседателот на младината на СДСМ, Стефан Богоев во седиштето на партијата прогласи победа и ги повика поддржувачите и граѓаните да излезат пред Влада за да ја прогласат победата.
Во меѓувреме, на интернет страницата на Државната изборна комисија се објавени неофицијални податоци од обработени 48,75 %, односно 1.718 од 3.524 гласачки места. Според овие податоци, ВМРО-ДПМНЕ е во водство од 41,42 отсто во однос на СДСМ со 36,71 отсто, според објавата на порталот мкд.мк