„Бомбите“ ќе бидат доказ против Канческа-Милевска во случајот „Тендери“

0
388

Апелациониот суд одлучи дека бомбите ќе може да се користат како доказ во постапката против првообвинетата во случајот „Тендери“ покренат од СЈО, поранешната министерка за култура, Елизабета Канческа-Милевска.

Ваквата одлука, потврдуваат од Апелација, е донесена врз основа на претходните две одлуки со кои судот одлучи дека бомбите можат да будат доказ во предметите „Насилство во Општина Центар“ и „Триста“.