„Брегзит“ ќе биде отровен за Велика Британија и за ЕУ

0
490
Germany's Minister of Finance Wolfgang Schauble speaks during a discussion on "A Reform Agenda for Europe's Leaders" during the World Bank/IMF annual meetings in Washington October 9, 2014. Schaeuble said on Thursday more government spending was a wrong cure for the euro zone's weak growth and dismissed the prospect of recession for Europe's biggest economy. REUTERS/Joshua Roberts (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR49K6X

Евентуална одлука на Велика Британија да ја напушти Европска унија ќе биде отровна за британската, за европската и за глобалната економија, кои што со години нема да можат да се заздрават,изјави германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле.

Како што јави дописникот на МИА од Берлин, Шојбле наведува дека доколку тоа се случи ќе има долги и мачни договори меѓу ЕУ и Велика Британија.

– Со години ќе имаме несигурност, која што ќе биде отровна за Велика Британија, за европскиот континент и за глобалната економија, посочи Шојбле.