Британија ја напушта ЕУ на 29 март 2019 година во 23 часот

0
364

Велика Британија го утврди датумот за напуштање на европското семејство. „Нашиот амандман јасно укажува дека ќе ја напуштиме ЕУ во 23 часот на 29 март 2019 година“, рече министерот задолжен за Брегзит, Дејвид Дејвис.

Вака прецизни податоците веќе се внесени во амандманот од нацрт законот за напуштање на Британија од европското семејство, кој во моментов се наоѓа на доработка во парламентот.