Британскиот премиер Камерон најави оставка

0
602

Британскиот премиер Дејвид Камерон денеска изјави дека до октомври годинава ќе си поднесе оставка на функцијата. Камерон истакна дека процесот на преговори на Британија за излегување од Европската Унија треба да ги води нов премиер.

Ваквата изјава на Камерон доаѓа откако и официјално резултатите од референдумот покажаа оти мнозинството британци гласаа за излегување од Европската Унија.