Британскиот премиер ќе слабее со личен тренер

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Британскиот премиер Борис Џонсон ангажира личен тренер за да ослабне , откако призна дека е „премногу дебел“ кога се зарази со Ковид 19.

„Дебелината е еден од реалните фактори на коморбидитет. Губењето тежина, искрено, е еден од начините на кој можете да го намалите сопствениот ризик од коронавирус – рече Џонсон.

Во обид да се реши проблемот, владата објави дека ќе забрани рекламирање брза храна на ТВ пред 21 часот.

Share.