Буџаку повеќе не е македонски амбасадор во Франција

0
313

Досегашниот македонски амбасадор во Франција, Агрон Буџаку е разрешен од амбасадорското место, а неговата функција завршува заклучно со 4-ти декември годинава.

Буџаку беше поставен на функцијата македонски амбасадор во Франција во 2009-та година, откако претходно беше министер за транспорт и врски.