Бугарскиот конзул за договорот меѓу двете земји

0
474

-Денеска е историски ден за двата народи, и за бугарскиот и за македонскиот, затоа што денес премиерите на двете страни во Скопје ќе го потпишат договорот за пријателство и соработка меѓу Р.Македонија и Р.Бугарија, со кој договор ние сме уверени дека двете страни релациите ќе ги постават на една нова основа, т.е да се гледа во идното време, затоа што иднината на двата народи е да живеат под еден покрив во обединета Европа, и се она што досега било интерпретирано неправилно и не разделувало, едноставно да биде оставено настрана, рече Теодор Русинов, конзул на Р.Бугарија во Р.Македонија