Буковската пипер бренд?!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во с.Буково презентиран проектот „ Одржлива биоразновидност на буковската пипер“. Проектот го спроведоа Слоу фуд од Битола заедно со Глобалниот еколошки фонд. Буковската пипер е зачин кој што со својот квалитет се разликува од другите видови на пипер. Во денешното интервју за ТЕРА координаторот на проектот Елена Каровска вели дека не застануваат тука, ќе продолжат до исполнување на нивната крајна цел буковската пипер да стане бренд !

Share.