Избори 2021

Советниците ги избраа новите општински комисии во Прилеп

Во Прилеп беше одржана втората  седница на Советот на која што беа усвоени предлог решенијата за формирање на комисии. За сите постојани  и привремените работни тела и комисии што ќе работат во состав на општинскиот Совет беа избрани членови и претседатели. Со мнозинство гласови „за” беа формирани следниве комисии: Комисија за одбележување значајни настани, личности ПОВЕЌЕ…

Велевски и Трајковски советниците на Левица во битолскиот Совет

Народните избраници во совет кои ќе ги претставуваат заедничките цели на граѓаните, велат избраните советници на битолска Левица во Советот на општина Битола, кои како и другите ги добија уверенијата за избран советник. „Советот е единствен локален функционален фактор кој до сега беше сокриен од јавноста. Советниците на Левица, одговорно ќе се залагаат за Битола и ПОВЕЌЕ…

И во соседните општини победи ВМРО ДПМНЕ

Какви се резултатите во соседните општини од регионот, кој градоначалник беше избран и колку гласови добија кандидатите? Ова се резултатите согласно податоците на веб страницата на Државната изборна комисија. Во Ресен, од вкупно 16.378 гласачи, гласале вкупно 8.687. Во трката за градоначалник на Ресен беа Јован Тозиевски, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, победи на локалните избори и ПОВЕЌЕ…

Граѓаните на денот на изборите

Повеќе од месец дена граѓаните ги слушаа ветувањата од политичарите. Се ветуваше се и сешто, од основното вложување во инфраструктура, нови сообраќајни решенија, Битола зелена, изградба на спортски центри, нови инвестиции и вработувања,  до стигнување на гасот до секој дом. Се за глас повеќе. Граѓаните вчера одлучија Тони Коњановски да биде идниот градоначалник на Битола. ПОВЕЌЕ…

Политичарите на денот на изборите

Вчера се одржаа 7- те по ред локални избори во државата. Гласаа граѓаните, но гласаа и политичарите. Во Битола битката за градоначалничката фотелја се водеше помеѓу двете најголеми политички партии, односно ривали беа Коњановски и Кондовски. На крај граѓаните довебата му ја дадоа на кандидатот на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата Тони Коњановски. Тие вчера го ПОВЕЌЕ…