Миленици

Зошто лаат кучињата

Постојат повеќе видови на лаење и секое е различно и ви покажува што навистина сака да каже вашето куче. Во продолжение ви откриваме неколку: Територијално лаење Кучињата можат да лаат прекумерно на луѓе, кучиња или други животни на нивните територии или на оние кои им се приближуваат. Територијата на вашето куче ја опфаќа областа околу ПОВЕЌЕ…

Вакцинирање на вашите миленици

Вакцинирањето на вашите миленици е витална компонента за одговорна грижа на миленичињата. Веднаш откако ќе го пречекате вашето ново милениче во вашиот дом, закажете состанок за имунизација. За време на вашата прва посета, ветеринарот ќе постави распоред за имунизација за вашето мало кученце или маче за да ги заштити од болести. Вакцинациите за кученца треба ПОВЕЌЕ…

Зошто е важно да се одреди раната бременост кај мачките

И покрај фактот дека телото на мачката е дизајнирано да преживее во дивината, следењето на текот на бременоста е многу важнo. Колку побрзо сопственикот открие дека е бремена, толку помалку време ќе се потроши на подготовката за пречекот на бебињата.  Способноста да носат мачиња во секоја раса се јавува на различни возрасти. На пример, британските мачки ПОВЕЌЕ…

Кога зајакот е нападнат од инсекти

Flystrike се случува кога одредени видови мушички положуваат јајца врз зајакот а тие го разрануваат. Ова е ужасна болест, бидејќи тие и тогаш го јадат месото на зајакот. Ова често е фатално, поради инфекција или од токсичен шок. Најдобрата превенција е да го одржувате зајакот секогаш чист и во добра здравствена состојба и примена на ПОВЕЌЕ…

Со љубов и трпение до успешен тренинг на вашето куче

Кучињата се многу добри во читање на говорот на телото и нема да одговорат добро на тренингот ако сте напнати или лути. Бидете пријател со вашето куче На кучињата им треба љубов и приврзаност за да напредуваат. Бидете сигурни дека тие поминуваат доволно време дома заедно со вас и вашето семејство. Дајте им внимание, мали ПОВЕЌЕ…