Вести

Широка распространетост на трансмисија на вирусот

Штабот за заштита и спасување на Општина Битола денес одржa зум состанок. На состанокот се разговараше за актуелната здравствена состојба во општина Битола, при што беше заклучено дека, во последните две недели, бројот на новозаболени од КОВИД 19 се зголемува, но за разлика од претходно, сега неможе да се дефинираат кластери, туку се зборува за ПОВЕЌЕ…

Продолжуваат градежните активности во Пазарот

По прекинот во кој се извршуваа археолошките истражува во пазарот и препораките за натамошна постапка од страна на стручниот тим на НУ Завод и музеј Битола, продолжија градежните активности во делот од Градскиот пазар во близина на управната зграда.   Во овој потег, се работи на изградба на настрешници во функција на објект на ЈП ПОВЕЌЕ…

Прилеп побара полициски час од 19 до 5 часот

Општинскиот кризен штаб на Прилеп побара од Главниот кризен штаб, од Владата на Република Северна Македонија и Комисијата за заразни болести, заострување на мерките за заштита од Ковид-19 кои ќе се однесуваат на целата територија на општина Прилеп. Полицискиот час, којшто сега започнува во 22.00 часот и трае до 05.00 часот, да започнува во 19.00 ПОВЕЌЕ…

Техничка поддршка од УСАИД за модернизација на ЕСМ

Во рамките на билатералната соработка на УСАИД и Р.Северна Македонија, АД ЕСМ доби техничка поддршка од страна на УСАИД во вид на проект за модернизација на работењето на компанијата. Проектот го изработи американската фирма за консултантски и инженерски услуги Tetra Tech. Inc, како Програма за модернизација на АД ЕСМ. Програмата е изготвена врз основа на ПОВЕЌЕ…

Во посета на ОУ „Св. Климент Охридски“

Отсуството на учениците во училишните клупи, голем дел од училиштата во Битола го искористуваат за активности во насока на подобрување на инфраструктурата во објектите, подобрување на квалитетот на наставата и збогатување со нагледни средства. Од општината соопштија дека денеска се одржа работна средба на градоначалничката Наташа Петровска и директорката на основното училиште „Св. Климент Охридски“, ПОВЕЌЕ…