Чауш доби 2,5 години затвор, брат му една година

0
820

Две години и шест месеци казна затвор за Захир Бектеши Чауш и парична казна од 123.000 денари за сторени две кривични дела – фалсификување на исправа и злоупотреба на податоци.

Казната затвор се однесува на фалсификување на исправа додека паричната на злоупотреба на податоци. За истите дела е осуден и брат му Имер Бекири, на една година затвор и парична казна од 61.500 денари.

Судот одлучи предметите за коишто пресуди дека се поврзани со кривичните дела да се одземат. Исто така судот ја укина мерката притвор се додека пресудата не стане правосилна, а Обвинителството има рок од 48 часа да поднесе жалба на одлуката за притворот.