Чикаровски и Макрадули заменици министри?

0
823

Собранието денеска на петтата пленарна седница треба да ги именува замениците министри предложени од премиерот Зоран Заев.

Тоа се: Кире Наумов за економија, Оливер Ристовски за правда, Јани Макрадули за животна средина, Владимир Лазовски за култура, Власте Димковиќ во земјоделство, Александар Бајдевски за информатичко општество и админситрација, Гоце Чакаровски во здравство, Дејан Павлески за локална самоуправа, Агим Нухиу за МВР, Беким Максути за одбрана, Арта Точи за МНР, Ширете Елези за финансии, Висар Гани за образование, Елми Азири затруд и социјална политика и Ремзи Мехмеди во транспорт и врски.