Членови на Ријасетот во посета на битолското Муфтиство

0
1202

-По повод месецот Рамазан и по повод враќање на Мухамед во неговото родно место Мека , или ослободување на Мека, челенови на Ријасет го посетија битолското Муфтиство. Се одржа трибина. Ова е посета од членови на Ријасетот од Исламската Верска Заедница , и од годинава планираме да премине во традиција секој 20 ти ден од постот да биде посетено Муфтиството, изјави Амид Расимовски, муфтија