CNN отвора телевизиски канал во Албанија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Албанската градежна компанија „Генер2“ постигна договор со американската телевизиска куќа Си-Ен-Ен да отвори 24-часовен информативен канал под име А2.

– Со отворањето на партнерска телевизија на Си-Ен-Ен во Тирана сакаме да ја качиме информативната содржина на повисоко ниво и да ја смениме медиумската реалност во Албанија, нудејќи брз, аналитичен и кредибилен извор на информации, изјави директорот на Генер2, Башким Улај, кој договорот го потпиша со претставниккот на Си-Ен-Ен Грег Бајтчман.

Улај додаде дека телевизијата како целна група ќе ги има гледачите во Албанија, но и во соседството.

Отворањето на оваа телевизија во Албанија следува по отворањето на телевизијата Н1 со седиште во Белград, Загреб и Сараево, која исто така има договор за партнерство со Си-Ен-Ен.

Share.