Да му помогнеме на Тетово! 070/075/077 143 400

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Екипите на Црвен крст на Република Македонија во првата фаза за настраданите во Тетовско веќе поделија 2.606 литри вода, 250 семејни пакети со храна, 250 семејни пакети со хигиена, 30 душеци, 800 ќебиња, 150 комплети за дезинфекција, 50 вреќи за спиење..

И во наредните 5 дена ќе се следи ситуацијата на теренот и ќе се дистрибуира помош.

Од денеска функционираат и броевите за донации: 070/075/077 143 400 и сметката на Фондот на солидарност

–          300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка.

–          донации во странска валута: NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11 SWIFT CODE: KOBSMK2X IBAN CODE: MK07300701000001228

www.mkd.mk

Share.