„Да му се даде шанса на едно дете“- Шведска донација во ОУ Ѓорѓи Сугарев

0
2631

„Да му се даде шанса на едно дете“ е мотото со кое што Шведска хуманитарна организација веќе трета година донира храна во ОУ Ѓорѓи Сугарев во Битола. Љубовта кон својот град и кон својот народ причина повеќе за доставената донација, велат Мариа и Тумас Русенгрен кој што се основачи на оваа хуманитарна организација.  Работат повеќе прокти со ова училиште од градот меѓу кои спаѓа и размена на искуства во образовниот процес како и посета на наши наставници и ученици во шведскиот град Лума . Наставниците од ОУ Ѓорѓи Сугарев биле во посета на Шведска во април минатата година. Швеѓаните со најава за следна донација во Клиничката Болница во Битола.