Да не падне во заборав

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

radio bitola 11ti

„ Музиката на Радио Битола преку грамофинските плочи “ е насловена изложбата која синоќа во фоајето на Центарот за култура во Битола беше свечено отворена, од страна на организаторите односно здружението на архивски работници „ Архивист 2 “ од Битола, подрачното одделение на Државниот архив во Битола и поранешните вработени во „ Радио Битола“

radio bitola 11ti 1

На оваа изложба беа изложени преку 200 грамофонски плочи и дел од опермата на „Радио Битола “

radio bitola  11ti 2

Изложбата ќе биде отворена за посетители до петок.Имено овој настан е дел од Бит Фест 2015, а е инициран од ликвидацијата на „ Радио Битола“

Share.