Да не се занимаваме со провинцијализам

0
606

Во Битола во тек е фестивалот на филмската камера Браќа Манаки. Што и како носи овој фестивал можете да следите во емисијата која на програмата на Тера се емитува секој ден од 17:45 и 23:30.

На одредени критики за фестивалската програма, на организацијата, нешто што како што велат и тие, го има секоја година и на секој фестивал, директорот Благоја Куновски вели дека не треба да се занимаваме со провинцијализам во време кога во Битола има толку големи професионалнци од светот на филмот, кои што го правот она што е денеска овој фестивал, светски познат и признат.