Дали годинава ќе не посетат повеќе туристи

0
693

Ланската година 42.563 туристи ги посетиле културно-историските споменици во Битола. Директорот на битолскиот музеј Зоран Алтипармаков се надева дека годинава таа бројка ќе биде поголема, но вели дека актуелните политички настани не само кај нас, туку и пошироко можат да имаат негативно влијание на остварување на тоа.