Дали Грција ќе прогласи вонредна состојба?

0
898

Грција се подготвува во наредните 72 часа да прогласи вонредна состојба ако Македонија не почне да ги пропушта бегалците, предупредуваат грчките власти. Бројката на бегалци кои Македонија ги пушта зависи од Србија, каде важи политиката „колку ќе пушти Хрватска, толку ние ќе примиме од Македонија“.

www.mkd.mk