Дали Хрватска е премногу скапа?

0
1212

Пред стартот на годинашната туристичка сезона, дел од медиумите повикувајќи се на хрватскиот печат, пишуваа за многу високи цени низ туристичките места на хрватското крајбрежје. Пица од 15 евра, нескафе над 4 евра исто колку и чаша вино.

13664767_10209129063197733_1179346825_n

Инаку едно евро се менува за 7,4 куни.

Но, дали навистина цените се такви? Од Макарска Неда Маретиќ.