Дали Талат Џафери ќе биде новиот претседател на Собранието?

0
944

Алсат М пренесе дека идниот претседател на Парламентот најверојатно ќе биде Талат Џафери од ДУИ.

Како што дознава Алсат, тој ја добил поддршката од парламентарното мнозинство.

Во понеделник е закажано да продолжи конститутивната седница.

Меѓудругото партиите договорија претседател на Комисијата за избори и именувања да биде Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ.