Дали здравата храна е скапа?

0
3223

Како на едноставен начин луѓето да си обезбедатт здравје и долг здрав и квалитетен живот. Водејќи ја оваа мисла познатата нутриционистка Цвета Динева ја натера да ја напише и издаде нејзината прва книга „Храната вистински лек во 21 век“ .Таа верува дека ’Ние сме тоа што јадеме’.Но во денешно време колку е здраво да се храниш. За неа е невистина дека здравата храна е скапа храна

HRANA

Нејзината ќерка нутриционистот Бојка Динева вели дека човекот од најмала возраст да се научи здраво да се храни. Консумирањето различна храна во исто време, неправилното мешање на храната и на пијалаците предизвикуваат болести .

Во нејзината книга Динева вели дека балансираниот начин на исхрана подразбира храна што ќе го снабди организмот со сите потребни хранливи материи, ќе му даде енергија, ќе го зголеми имунитетот и ќе придонесе за ослободување од сите штетни материи.

На сите присутни Динева со свежо исцеден сок и јаткасти плодови им демонстрира како на едноставен начин да си обезбедат долг здрав и квалитетен живот.