Даниел Божиноски од Кичево ја преработи „Dance Monkey“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

21 годишниот кичевчанец Даниел Божиноски, кој е студент на факултетот ЕСРА, на инструментален отсек, направи сакс кавер верзија на популарната песна Dance Monkey од Tones and I.

Инаку Божиноски е поранешен ученик во Музичкото училиште во Битола, како што кажа редовно настапува и соработува со сите, но сега поради пандемијата од коронавирусот, настапите се откажани, а тој од својот дом и понатаму музицира.

Во продолжение слушнете ја неговата изведба на оваа популарна песна.

Share.