Dare to dance со награди на државниот натпревар по модерни танци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Студиото за модерен балет и хип хоп Dare to dance од Битола, учествуваа на овогодинешното државно првенство во Скопје по модерни танци.

На истото од ова студио учествуваа 15 учесници и сите се вратија со награди.

ова се само дел од нградите кои ова студио ги освоило од почетокот на своето постоење.

Членовите на Dare to dance учествуваа во 3 категории .

Dare_To_Dance_-_2.jpg

Првиот дел беше државното првенство во Латино-американски и стандардни танци.

Вториот дел од натпреварот беше државно првенство во латино американски и стандардни танци меѓутоа Б категорија.

Dare_To_Dance_-_3.jpg

Натпреварот се одржа во спортскиот центар Јане Сандански во Скопје.

На истиот учестуваа учесници од танцувачки клубови од повеќе македонски градови.

Неда Маретиќ

Share.