Дарко Барандовски го фати светиот крст во Преспанкото Езеро

0
550

19 годишниот Дарко Барандовски од Ресен го извади светиот крст од водите на Преспанското Езеро , кои денес напладне беа осветени по повод христијанскиот празник водици. Оваа година на 30 те момчиња во потрагата на кртстот им се приклучи и една девојка, но најголема среќа имаше младиот Барандовски да го фати осветениот крст.

И оваа година како и секоја градоначалникот на општина Ресен застана зад организацијата и одбележувањето на Водици.

На денешниот настан во Отешево пред повеќе стотиците верници од Преспа градоначалникот на Ресен на Барандовски му подари ЛЦД телевизор