Давид Гета свечено го отвори ЕУРО 2016

0
533

Со свечена церемонија на стадионот „Сен Дени“, во петокот беше отворено 15-то Европско првенство во фудбал.

Околу 150 девојки го играа прочуениот „кан-кан“, додека музика пушташе еден од најпознатите светски ди-џеи,Дејвид Гета.

Стадионот за време на свечената церемонија го прелета група на авиони, кои испуштија чад во боите на француското знаме.

По свеченото отворање на теренот излегоа фудбалерите на Франција и Романија.