Декларација за соработка на локалните избори на партиите од коалицијата „За подобра Македонија“

0
504

Политичките партии обединети во коалицијата „За подобра Македонија“, предводена од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, вчера потпишаа Декларација за заеднички настап на претстојните локални избори.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски по потпишување на декларацијата порача дека на граѓаните им е потребен напредок и подобар живот и дека на изборите очекуваат победа.

– Денес одлучно застануваме заеднички, за на граѓаните заеднички да им ја понудиме најдобрата кадровска и програмска понуда. Она што не обединува Македонци, Албанци, Турци, Срби, Роми, Власи, Бошњаци и сите останати е потребата за напредок. Тој напредок ќе го понудиме, тоа е желба за подобар живот. Оваа декларација за коалициски настап е вовед во нова победа на претстојните избори во Македониј, истакна Груевски.

Според него, како резултат на нивната работа досега се решени комунални и инфраструктурни проблеми и се реализирани 10.359 ветувања за општините и граѓаните.