Делови од Битола и синоќа без струја

0
782

Со паѓањето на температурите, паѓаат и осигурачите. Вака би било објаснувањето  за прекините во снабдувањето со електрилна енергија. Станува збор за прекини околу еден час. Така беше синоќа, така беше и саботата околу пладне. Ѓраганите преку социјалните мрежи се жалат и ја критикуваат ЕВН, а од компнаијата велат дека проблемот и натаму било однесувањето на жителите од ромската населба во Битола, каде неконтролирано се трошела струја.

Од ЕВН велат дека прекините кои се регистрирани изминатите денови, не биле подолги од дваесетина минути, освен еден кој траел подолго.

Исто така и невремето кое деновиве го зафати било им направило проблем во нивната мрежа.