Демонстрантите влегоа во Собрание

0
866

Демонстрантите влегоа во фоајето на Собранието откако парламентарното мнозинство со 61 глас го избра Талат Џафери за претседател на Собранието.

Собраниските обезбедувачи не им даваат да се качат нагоре по скалите, па овие седат во фоајето, држат говори и пеат песни.

Пратениците од парламентарното мнозинство се во друга сала, а Талат Џафери ја повика полицијата да ги заштити од демонстрантите, кои се обидуваат да дојдат до нив.