Денешните случаи во Битола на возраст од 34 и 61 година

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 4 нови случаи на COVID-19:
2 во Битола (лица на возраст од 34 и 61 година, едно лице дава податок за контакт со веќе позитивно лице);
2 во Кичево (лица на возраст од 23 и 64 години; едно лице дава податок за контакт со позитивни лица од најблиското семејство);
Во Демир  Хисар и Ресен денес нема новозаболени лица.
Денес се регистрирани 6 оздравени лица (2 од Битола, 1 од Ресен и 3 од Кичево) и едно починато лице од Битола на возраст од 60 години (лицето почина во Клиничка болница-Битола).
Share.