Денеска нова владина седница, ќе се решава за именувања и разрешувања

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На дневен ред на денешната седница на Владата на Република Македонија ќе биде разгледувањето на предлозите за заменици министри и именувања и разрешувања на владини  функционери.

Веќе е договорено ДУИ во новата влада да ги добие заменичките позиции во МВР, oдбрана, oбразование и финансии (Агим Нухиу, Беким Максути, Висар Ганиу и Ширете Елези).

Вчера и Алијансата за Албанците ги поднесе предлозите за заменици министри во министерствата за надворешни работи, транспорт и врски и за труд и социјала (Арта Точи, Ремзи Мехмети и Елми Азири).

Откако Владата ќе ги прифати овие предлози, следува верификација на мандатите во Собранието.

Share.