Денеска ОБСЕ ќе помага за да почнат со работа работните групи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска попладне треба да се одржи состанок на работната група составена од претставници на четирите најголеми партии во Македонија. Тема на разговорите треба да биде изборното законодавство, кадровскиот состав на ДИК, избирачките списоци.

Работните групи се дел од договорот од Пржино преку кои треба да почнат да се спроведуваат деталите на политичкиот договор од Пржино.

На состанокот се очекува да присуствуваат и експерти на ОБСЕ.

Пред два дена претставниците на политичките партии, членови на работната група, не успеаја да се состанат.

Share.