Денеска претежно сончево и потоплo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денешниот ден ќе биде претежно сончев и воглавно стабилен. Само кон крајот на денот во поширокото охридско подрачје може да се очекува слаб локален развој на облачност кој може да донесе повремен и краткотраен дожд.

Денеска ќе биде топло, а максималната температура ќе има вредности од 36°С до 38°С во повардарскиот регион, околу 33°С во југозападниот регион и околу 34°С во котлините од источниот крај

Share.