Денеска сончево и топло

0
626

Денеска ќе биде сончева и топла. Мала облачност се очекува попладне во северната половина од земјава, но ветер речиси ќе нема.

Температрата низ вардарскиот тек, како и во централниот источен регион ќе се движи  во границите помеѓу 35 и 37 Целзиусови степени, а во останатите делови од земјата меѓу 30 и 35 Целзиусови степени. Во Битола до 30 степени.

УВ индексот ќе биде 8.