Денеска топло време

0
995

Денешната највисока вредност на температурата ќе биде до 38°С во јужниот повардарски регион, а во северниот до 37°С. Југозападниот крај ќе биде исто така релативно жежок, со оглед на то дека веќе сме на сам крај на месец август. Тами максималната ќе достигне вредности околу 33°С. Осоговијата и малешевијата очекуваат максимална околу 33°С.

Останува сончевото време,а ќе дува сосема слаб југоисточен ветер. Вредноста на УВ индексот ќе биде 7.