Денеска високо загадување во центарот на Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мерната станица на министерството за животна средина утрово во 10 часот покажа високо загадување со ПМ 2.5 честичките во центарот на Битола, додека средно загадување со честичките ПМ 10.

За разлика од центарот на Битола каде загадувањето е високо, мерната станица во индустрискиот дел на градот покажува ниско загадување со ПМ10 честичките.

Share.