Денеска во Приштина Парада на гордоста

0
337

Во Приштина денеска под слоганот „Во име на љубовта“ ќе биде одржана Парада на гордоста на Косово. Парадата ќе се движи по главните улици на градот, а на кројот е предвидено да бидат одржани говори и културно уметничка програма. Претходните три години на Косово беао одржани три маршеви на ЛГБТ популацијата.

www.slobodnaevropa.mk