Денеска започна фестивалот Bитола отворен град 2015

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска во Битола започна меѓународниот арт фестивал “Битола отворен град 2015” во организација на Младинскиот културен центар Битола. Фестивалот до 27 јуни донесува повеќе културни настани меѓу кои и главниот музички хепенинг на големата сцена под отворен небо, на Широк сокак во сабота (27 јуни), кога премиерно во Битола настапува белградскиот бенд “Партибрејкерс”.

STEVO_INTERVJU_2.jpg

Фестивалот “Битола отворен град 2015″е дел од битолско културно лето “Битфест”.

STEVO_INTERVJU_3.jpg

“Заради атрактивноста на главните звезди, како и заради традицијата главниот музички хепенинг на фестивалот “Битола отворен град” да го посетува над 4.000-на публика од земјата и странство, годинава се очекува уште поголем број фанови што уште еднаш ќе го потврди статусот на главниот настан во сабота кога настапуваат “Партибрејкерс”како најмасовен музички настан во Битола секое лето.”-рече денеска на прес конференција Сашо Додовски, директор на Младинскиот културен центар Битола.

Share.